Ajankohtaista tietoa

Kaleva, If ja Antero Mertaranta laittavat lapset liikkeelle

28.9.2015 / Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva

Lapset liikkuvat liian vähän jo päiväkodeissa. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva ja If Vahinkovakuutusyhtiö haluavat kannustaa lapsia urheilun ohella myös perinteisiin pihaleikkeihin ja monipuolisiin liikuntamuotoihin.

Kaikenikäiset suomalaiset liikkuvat liian vähän. Erityisenä huolenaiheena on lasten liikkumattomuus, sillä liikunnalla on normaaliin kehitykseen suuri vaikutus. Liikunta edistää motoristen taitojen kehittymistä ja vähentää riskiä sairastua myöhemmin kakkostyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin tai tuki- ja liikuntaelinsairauksiin. Liikunta myös estää lasten syrjäytymistä ja parantaa henkistä hyvinvointia.

Paljon liikkuvan motoriikka on myös kehittyneempi ja lihaskunto parempi, mikä vähentää hyvin yleisten kaatumisten ja raajojen vääntymisten riskiä. Kalevan teettämän tutkimuksen (6/2014) mukaan yleisimpiä lasten tapaturmia ovatkin juuri kaatumiset, törmäämiset erilaisiin esteisiin, putoamiset sekä jalkojen ja käsien vääntymiset.

- Tutkimuksemme mukaan tärkein syy lasten tapaturmavakuutuksen ottamiseen on varmistaa lapselle helppo ja nopea pääsy lääkäriin. Kun vakuutus on kunnossa, on huolettomampaa kannustaa lasta urheilun harrastamiseen ja ulkona itsekseen puuhailuun, henkivakuutusyhtiö Kalevan markkinointijohtaja Minna Mikkanen toteaa.

Pallo on heitetty, liikutetaan lapsia yhdessä!

Vanhempien myönteisellä ja kannustavalla suhtautumisella lasten päivittäiseen liikkumiseen on suuri merkitys. Erityisesti kannustusta kaipaavat lapset, jotka eivät liiku urheiluharrastusten kautta. Monet kaipaavat inspiraatiota ja ideoita liikkumiseen.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva ja Vahinkovakuutusyhtiö If ovat päättäneet kampanjoimalla innoittaa lapsia liikkumaan. Lasten liikuntahetkiin on kampanjan aikana mahdollisuus saada Mertarannan ainutlaatuinen urheilullinen selostus. Tämä onnistuu lähettämällä video lapsesta leikkimässä puistossa, juoksentelemassa metsäpoluilla tai potkimassa palloa pihamaalla. Kampanjalla halutaan nostaa tavallisen liikunnan arvostusta kilpaurheilun ohella.

Urheiluselostajana ja juontajana paremmin tunnettu Antero Mertaranta on koulutukseltaan opettaja, ja lasten hyvinvointi on hänellekin tärkeä asia

- Liikunta on hyväksi kaikille lapsille, eikä sen tarvitse aina olla totista kilpailua. Kaikenlainen leikki ja touhuaminen on hyväksi. Selostaja-opettajan sydäntä lämmittää tällainen erilainen selostuskeikka, Mertaranta sanoo.

Katso osallistumisohjeet tästä.

Lisätietoja: Minna Mikkanen, markkinointijohtaja, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva, p. 050 536 4688, minna.mikkanen@mandatumlife.fi Heidi Ristilä, tiedottaja, If, p. 050 424 1662, heidi.ristila@if.fi

Kaleva on Suomen vanhin ja yksi vakavaraisimmista henkivakuutusyhtiöistä. Viime vuonna Kaleva täytti 140 vuotta. Yhteistyössä Sammon tytäryhtiön If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:n kanssa Kaleva on erikoistunut tuottamaan henki- ja tapaturmavakuutuksia yhtiöiden yhteistyösopimuksen piirissä olevien toimihenkilö- ja palkansaajajärjestöjen jäsenille. henkivakuutuskuntoon.fi kalevavakuutus.fi lapsenturva.fi

If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.